Papriky plněné černou čočkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 hrubé červené papriky
100 g černé čočky
100 g hrášku
1 cibule
125 ml zeleninového vývaru
2 lžíce strouhaného sýra
1 stroužek česneku
olej
sůl
pepř
Omáčka:
1 cibule
1 stroužek česneku
1 konzerva drcených rajčat (450 g)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
sůl
pepř
Dále:
2 lžíce strouhaného sýra
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme hrášok a necháme prechladnúť. Vmiešame strúhaný syr.

  2. Paprikám odrežeme vŕšok so stopkou. Vyberieme semenník, papriky naplníme šošovicovou zmesou a zakryjeme vŕškom papriky.

  3. Na omáčku orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme drvené paradajky, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme.

  4. Do omáčky vložíme naplnené papriky, zakryjeme a dusíme asi 40 minút. Občas odkryjeme, okolo paprík omáčku opatrne premiešame, ak treba, podlejeme horúcou vodou.

  5. Hotové papriky dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom a sekanou bazalkou. Podávame so zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!