Papriky plněné černou čočkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 hrubé červené papriky
- 100 g černé čočky
- 100 g hrášku
- 1 cibule
- 125 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce strouhaného sýra
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva drcených rajčat (450 g)
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- Dále:
- 2 lžíce strouhaného sýra
- čerstvá bazalka
Postup Papriky plněné černou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Povaríme 15 minút (tekutina sa musí vydusiť). Pridáme hrášok a necháme prechladnúť. Vmiešame strúhaný syr.
Paprikám odrežeme vŕšok so stopkou. Vyberieme semenník, papriky naplníme šošovicovou zmesou a zakryjeme vŕškom papriky.
Na omáčku orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme drvené paradajky, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme.
Do omáčky vložíme naplnené papriky, zakryjeme a dusíme asi 40 minút. Občas odkryjeme, okolo paprík omáčku opatrne premiešame, ak treba, podlejeme horúcou vodou.
Hotové papriky dáme na tanier a posypeme strúhaným syrom a sekanou bazalkou. Podávame so zemiakmi.