Pappardelle s žampiony, slaninou a rukolovým pestem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin Pappardelle
400 g slaniny
500 g žampionů
sůl
citronová šťáva
hrst lístků bazalky pravé
Na pesto:
2 stroužky česneku
3 hrsti mladých lístků rukoly
1 hrst opražených piniových oříšků
1 hrst strouhaného parmezánu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
střik citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, rukolu a trochu soli rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme pinie, znovu promixujeme. Směs přendáme do misky a přimícháme polovinu parmezánu. Nyní začneme přilévat po troškách olivový olej a mícháme tak, aby se nám suroviny spojily.

  2. Ochutíme solí a pepřem, přidáme zbytek parmezánu a vmícháme ještě trochu oleje. Znovu ochutnáme. Dochutíme, případně vmícháme ještě trochu parmezánu, či oleje. Můžeme přidat střik citronové šťávy (já nepřidávám). Zbytek pesta uchováme v lednici na pozdější použití.

  3. Slaninu nakrájíme na proužky a opražíme na pánvi. Dáme stranou a udržujeme v teple. Ve výpeku opečeme dozlatova na plátky nakrájené žampiony, které po vložení do pánve zastříkneme trochou citronové šťávy a osolíme.

  4. Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, slijeme a vrátíme do hrnce. Vmícháme rukovové pesto dle chuti (já vmíchala cca 3-4 PL). Opatrně vmícháme slaninu, žampiony a nasekanou bazalku, ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!