Paella se šafránem, kuřecím masem a plody moře

Recepty, Mořské plody

Suroviny

400 g konzervovaných mušlí (nebo drobných mořských živočichů, uzené mušle, sépie)
300 g kuřecích prsních řízků
2 cibule
2 čerstvé papriky
3 rajčata
4 stroužky česneku
300 g rýže
300 ml vývaru
200 ml bílého vína
1 lžíce sladké mleté papriky
špetka šafránu
olivový olej
máslo
citrónový pepř
sůl
máslo
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na šikmé proužky, osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a rajčata na větší kousky.

  2. V pánvi (nejlépe teflonové) rozehřejeme olej, osmažíme na něm cibuli a po chvíli přidáme papriku. Opečeme dozlatova a přidáme plátky česneku. Když se rozvoní, vložíme maso a rovněž ho opečeme dozlatova. Přisypeme mletou papriku, šafrán a rýži, kterou předem neproplachujeme. Vše dobře restujeme a promícháváme.

  3. Přilijeme vývar a víno, přidáme rajčata, přiklopíme, snížíme teplotu a dusíme pod pokličkou nejméně 15 minut bez odkrývání. Poté vmícháme okapané plody moře, lžíci másla a přikryté dodusíme ještě asi 5 minut. Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem, případně malým množstvím utřeného česneku a při podávání sypeme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!