Ozdoby z ředkviček a pórku

Recepty, Zdobení

Suroviny

Ředkvičky
pórek
ostrý nožík případně nůžky

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky vyřezáváme ostrým nožem šikmými zářezy proti sobě jednotlivé lístečky asi 1 cm od spodního okraje.

  2. Druhé lístečky stejným způsobem vyřežeme mezi prvními lístečky, ale níže.

  3. Jemně lístečky odchlípneme a ředkvičky vložíme do studené vody, kde se víc rozvinou.

  4. Pórek odkrojíme asi 3-4 cm od spodního zarovnaného okraje a nožíkem opatrně vykrajujeme pravidelné lístky až ke spodnímu pevnému okraji. Dáme pozor, ať nepřeřízneme druhou vrstvu obalu.

  5. Ve druhé a další řadě lístků začneme vykrajovat vrchol přesně uprostřed mezi jednotlivými vrcholy předchozí, už vykrojené řady.

  6. Poté opatrně seřízneme vnitřek a květinku ponoříme do studené vody, kde se rozvine a snadno se dotvaruje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!