Ozdoby z falešného marcipánu

Recepty, Zdobení

Suroviny

15 dkg sušeného mléka (polotučného)
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
mandlová příchuť podle chuti
3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny si smícháme dohromady napřed měchačkou a nakonec propracujeme dobře rukou. Různé mléko a cukr jinak sají a tak třeba přidáte podle potřeby ještě jednu lžíci vody.

  2. Když jsem měla hmotu hotovou, rozdělila jsem si ho na několik dílů a každý díl postupně obarvila (sypkými potravinářskými barvami -trochu vody a prášku rozmíchat zvlášť a zapracovat do těsta, nebo použijte gelové) Já jsem si dala hmotu do lednice, pracovala jsem s ní až druhý den. Stačilo ji dát asi 2x na 20 vteřin do mikrovlnky, kde změkla a pak jsem mohla pracovat. Používala jsem klasický dřevěný váleček na válení a podsypový cukr, aby se hmota při válení nelepila. na tyto ozdoby jsem spotřebovala asi 1/3 z celkového množství. Chuťově je velice dobrý.

  3. na ozdoby budeme potřebovat různá vykrajovátka - malá kovová nebo pístová. dají se sehnat různé sady, kde jsou i ty nejmenší formičky. Po vykrájení jsem kytičky lepila k sobě pomocí decorgelu. To je jedlé lepidlo a pěkně to drží. Pomocí jiných formiček jsem si nadělala malé hvězdičky, které používám jako posyp třeba na muffiny nebo cukroví. Někdo skladuje zdobení ve špajzu, já ho měla v lednici v zavřené dóze, vydrželo mě skoro 2 měsíce, než jsem ho použila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!