Ovocný řez s perníkovou příchutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 prášek do perníku
- 180 g krupicového cukru
- 150 ml oleje
- 1 sklenice vlažné převařené vody
- 240 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 kávová lžička perníkového koření
- marmeláda
- 2x vanilkový pudink
- 1l mléka
- 1 plechovka mandarinek
- 1 plechovka jahod
- 2x čirá želatina v prášku
Postup Ovocný řez s perníkovou příchutí
Postup přípravy receptu
-
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si odlejeme a přidáme do něj kakao a koření do perníku.
Bílou část těsta nalijeme na plech. Nakonec nalijeme nepravidelně tmavou část těsta. Pečeme v předehřáté troubě.
Vychladnutý upečený korpus potřeme pikantní marmeládou. Uvaříme pudink z 1l mléka a nalijeme ho na marmeládou pomazaný korpus.
Ovoce slijeme - šťávu použijeme na želatinu - a naskládáme na pudink. Z ovocné šťávy připravíme podle návodu želatinu, kterou nalijeme navrch moučníku. Celé necháme v lednici ztuhnout.