Ovocný dvojpatrový dortík

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na velký piškot:
5 vajec
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
3 lžíce oleje
1 sáček prášku do pečiva
Na malý piškot:
3 vejce
3 lžíce cukru krupice
3 lžíce polohrubé mouky
l,5 lžíce oleje
1/2 sáčku prášku do pečiva
Krém:
500 g zakysané smetany
šlehačka na šlehání Cremefine od Ramy
moučkový cukr
želatina v plátkách 1 sáček
ovoce:
jahody
kiwi
hroznové víno
2 červené dortové želé Dr.Oetker
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty upečeme ve dvou dortových formách (jedna velká, druhá malá).

  2. Šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalijeme část krému na velký korpus,dáme do lednice.

  3. Až ztuhne dáme doprostřed malý korpus a zbytek krému namažeme na něj a na strany malého korpusu, tak aby nebyl vůbec vidět a opět dáme do lednice ztuhnout.

  4. Zdobíme ovocem, které máme rádi a nakonec polijeme rozpuštěným dortovým želém s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!