Ovocný dvojpatrový dortík
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na velký piškot:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- 3 lžíce oleje
- 1 sáček prášku do pečiva
- Na malý piškot:
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru krupice
- 3 lžíce polohrubé mouky
- l,5 lžíce oleje
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- Krém:
- 500 g zakysané smetany
- šlehačka na šlehání Cremefine od Ramy
- moučkový cukr
- želatina v plátkách 1 sáček
- ovoce:
- jahody
- kiwi
- hroznové víno
- 2 červené dortové želé Dr.Oetker
- cukr krupice
Postup Ovocný dvojpatrový dortík
Postup přípravy receptu
-
Piškoty upečeme ve dvou dortových formách (jedna velká, druhá malá).
Šlehačku vyšleháme s cukrem, přidáme zakysanou smetanu a nabobtnanou želatinu, osladíme a nalijeme část krému na velký korpus,dáme do lednice.
Až ztuhne dáme doprostřed malý korpus a zbytek krému namažeme na něj a na strany malého korpusu, tak aby nebyl vůbec vidět a opět dáme do lednice ztuhnout.
Zdobíme ovocem, které máme rádi a nakonec polijeme rozpuštěným dortovým želém s cukrem.