Oříškové sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 polévkové lžíce měkkého másla
- 1 vejce
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku arašídového másla
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 1,25 šálku hladké mouky
- 1/2 kávové lžičky vanilkového extraktu
Postup Oříškové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Zahřejte troubu na 175°C. Potřete plech máslem.
Do jedné velké mísy dejte máslo, bílý i hnědý cukr, arašídové máslo, vejce a vanilku a všechno zamíchejte. Třete vařečkou nebo elektrickým šlehačem do hladka.
Ve druhé velké míse promíchejte mouku s jedlou sodou. Moučnou směs přidejte do první mísy a míchejte, až se vše spojí.
Vytvarujte z těsta kuličky (vždy z jedné polévkové lžíce hmoty) a ty dejte na plech 2,5 cm od sebe. Kuličky zmáčkněte pomoučněnou vidličkou. Pečte asi 10 minut.
Upečené koláčky přeneste obracečkou na drátěnou podložku a nechte pár minut vychladnout.