Oreo dezert
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g mascarpone
- 400 g 40% šlehačky ke šlehání
- 80 g cukru moučky
- 176 g Oreo sušenek (4 balíčky)
- 1x želatinový ztužovač za studena dr. Oetker
- káva
- piškoty
Postup Oreo dezert
Postup přípravy receptu
-
Krém: Šlehačku vyšleháme do tuha.
Do šlehačky opatrně zašleháme mascarpone, poprášíme cukrem a důkladně promícháme metličkou.
Dle návodu připravíme želatinu, přidáme do krému a opět důkladně promícháme.
Dno formy vyskládáme piškoty namočenými v kávě, na piškoty dáme vrstvu krému, pak vyskládáme vrstvu ze 3 balíčků Oreo sušenek, další vrstva krému a nakonec posypeme rozdrcenými sušenkami.
Dáme chladit do ledničky.