Ořechy s krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto
250 g hladké mouky
150 g másla
150 g mletých vlašských ořechů
80 g cukr moučka
2 polévkové lžíce kakaa
1 vejce
1 vanilkový cukr(8 g)
špetku mleté skořice
špetku mletého hřebíčku
Krém
200 g másla
350 ml mléka
1 vanilkový puding
cukr moučka
mandlové aróma
cukr moučka
vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto. Plníme do formiček tak, aby nám zůstal uprostřed důlek. Dáme na plech a v předehřáté troubě na 180°C upečeme.

  2. Vychladlé plníme krémem a slepujeme k sobě. Obalíme v moučkovém cukru,který jsme smíchali s vanilkovým.

  3. Krém: V mléce rozmícháme puding a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vychladlý pudink zašleháme po částech do másla, podle chuti zašleháme cukr a mandlové aróma.

  4. Z tohoto těsta dělám i cukroví do formiček obalené v cukrech bez krému.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!