Okurková polévka-nevařená

Recepty, Polévky

Suroviny

3 salátové okurky
350 ml zeleninového vývaru nebo kuřecího vývaru
200 ml zakysané smetany
pepř nejlépe z mlýnku
1 polévková lžíce šťávy z citrónu
trochu citronové kůry
1-2 stroužky česneku
anglická slanina
kopr nebo pažitka
lístky máty

Postup přípravy receptu

  1. Předem si uděláme zeleninový vývar a necháme ho vychladnout. Na pánvi opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.

  2. Okurky opláchneme a několik podélných plátků si dáme stranou na ozdobu. Z okurek odstraníme slupky, nakrájíme je na menší kostky, dáme do nádoby, přidáme 150 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek a tyčovým mixerem dohladka rozmixujeme.

  3. Pak přidáme zbytek zeleninového vývaru, zakysanou smetanu a opět krátce rozmixujeme. Polévku dáme vychladit do lednice.

  4. Servírujeme ji do sklenic nebo misek a ozdobíme plátkem okurky napíchnuté na špejli, restovanými nudličkami anglické slaniny, koprem a mátovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!