Okurková polévka-nevařená
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 salátové okurky
- 350 ml zeleninového vývaru nebo kuřecího vývaru
- 200 ml zakysané smetany
- pepř nejlépe z mlýnku
- 1 polévková lžíce šťávy z citrónu
- trochu citronové kůry
- 1-2 stroužky česneku
- anglická slanina
- kopr nebo pažitka
- lístky máty
Postup Okurková polévka-nevařená
Postup přípravy receptu
-
Předem si uděláme zeleninový vývar a necháme ho vychladnout. Na pánvi opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
Okurky opláchneme a několik podélných plátků si dáme stranou na ozdobu. Z okurek odstraníme slupky, nakrájíme je na menší kostky, dáme do nádoby, přidáme 150 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu, citronovou kůru, česnek a tyčovým mixerem dohladka rozmixujeme.
Pak přidáme zbytek zeleninového vývaru, zakysanou smetanu a opět krátce rozmixujeme. Polévku dáme vychladit do lednice.
Servírujeme ji do sklenic nebo misek a ozdobíme plátkem okurky napíchnuté na špejli, restovanými nudličkami anglické slaniny, koprem a mátovými lístky.