Odlehčený jogurtovo-jahodový řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- KORPUS:
- 5 vajec
- 5 lžic hladké mouky
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- JOGURTOVÝ KRÉM:
- 1 velký jahodový jogurt
- 1 šlehačka
- 1 želatinový ztužovač Dr.Oetkra
- 2 cukrářská želatina
- jahody
- vanilka
Postup Odlehčený jogurtovo-jahodový řez
Postup přípravy receptu
-
KORPUS - bílky ušleháme do hustého sněhu, přidáme 3 lžíce cukru, postupně šleháme a přidáváme žloutky, dále přidáme 2 lžíce cukru a 2 lžíce oleje. Ručně vmícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě.
KRÉM - vyšleháme šlehačku do tuha. V druhé misce podle návodu připravíme ztužovač, ale dáme pouze 50 ml vody. Do vyšlehaného ztužovače přidáme vyšlehanou šlehačku a jogurt.
Na vychladlý korpus natřeme jogurtový ušlehaný krém, poklademe jahodami, nebo jiným ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme podle návodu. Pokud máme kompotované ovoce, přopravíme želatinu z ovocné šťávy - je chutnější. Celé dáme vychladit minimálně na hodinu do lednice.