Obyčejná domácí zelňačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg domácí kyselé zelí
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 brambory
- 300 g vepřového plecka
- 400 g vepřového karé
- 100 g čerstvých hub
- 50 g sušených hub
- 300 g uzeného kolena
- 500 g domácí uzené klobásy
- 200 g domácí uzené slaniny
- 3 PL domácího vepřového sádla
- 10 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- 2 feferonky nebo chilli papričky
- paprika červená mletá
- sůl, mletý pepř, cukr
- majoránka
Postup Obyčejná domácí zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku, čili papričku, čierne korenie celé, čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polomäkké, pridáme huby.
Uvarené mäso, kolenienko a klobásu vyberieme, nakrájame... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom.
Na bravčovéj masti orestujeme cibuľu, slaninku, do ktorej pridáme 2 polievkove lyžice mletej červenéj papriky.
Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou.
Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 pol. lyžice cukru po okraji hrnca.
Kapustnicu vypneme, pridáme majoránku a o chvíľu môžme servírovať:-) Podávame s čerstvým chlebom