Obyčejná domácí zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg domácí kyselé zelí
1 větší cibule
4 stroužky česneku
3 brambory
300 g vepřového plecka
400 g vepřového karé
100 g čerstvých hub
50 g sušených hub
300 g uzeného kolena
500 g domácí uzené klobásy
200 g domácí uzené slaniny
3 PL domácího vepřového sádla
10 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
2 feferonky nebo chilli papričky
paprika červená mletá
sůl, mletý pepř, cukr
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku, čili papričku, čierne korenie celé, čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polomäkké, pridáme huby.

  2. Uvarené mäso, kolenienko a klobásu vyberieme, nakrájame... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom.

  3. Na bravčovéj masti orestujeme cibuľu, slaninku, do ktorej pridáme 2 polievkove lyžice mletej červenéj papriky.

  4. Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou.

  5. Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 pol. lyžice cukru po okraji hrnca.

  6. Kapustnicu vypneme, pridáme majoránku a o chvíľu môžme servírovať:-) Podávame s čerstvým chlebom


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!