Naložené vepřové kostky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového na řízky
- 2 celá vajíčka
- 2 lžíce Worcesterové omáčky
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce Maggi
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Vegety
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 2-3 hrsti zeleniny (mražená či čerstvá)
- 1 lžíce Solamylu
- trošku oleje na pánev
- pepř
- sůl
Postup Naložené vepřové kostky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vajíčka, olej, worcesterskou a sojovou omáčku, Maggi, Vegetu, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku-promícháme a do této směsi dáme maso nařezané na menší kostky, znova promícháme a dáme do lednice, nejlépe přes noc.
Druhý den si dáme na pánev malinko oleje a až se začnou dělat bublinky, máme správně zahřátý olej a vyklopíme naložené maso se vším všudy.
Ihned začneme míchat, díky vajíčkům to má tendenci se chovat jako omeleta v jednom kuse a mícháním to jako by roztrháme. Chvilku i podusíme, aby bylo maso křehké a měkké.
Asi tak 10-15 minut před koncem vsypme zeleninu pokrájenou nadrobno, nebo nastrouhnou tu, která jde strouhat. Vybereme si zeleninu, kterou máme rádi a může být 1-více druhů, to záleží na každém.
Ve vodě rozmícháme Solamyl,vše zalijeme, převaříme a dochutíme.