Naložené vepřové kostky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového na řízky
2 celá vajíčka
2 lžíce Worcesterové omáčky
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce Maggi
2 lžíce olivového oleje
1 lžička Vegety
1 malá cibule
3 stroužky česneku
2-3 hrsti zeleniny (mražená či čerstvá)
1 lžíce Solamylu
trošku oleje na pánev
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vajíčka, olej, worcesterskou a sojovou omáčku, Maggi, Vegetu, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku-promícháme a do této směsi dáme maso nařezané na menší kostky, znova promícháme a dáme do lednice, nejlépe přes noc.

  2. Druhý den si dáme na pánev malinko oleje a až se začnou dělat bublinky, máme správně zahřátý olej a vyklopíme naložené maso se vším všudy.

  3. Ihned začneme míchat, díky vajíčkům to má tendenci se chovat jako omeleta v jednom kuse a mícháním to jako by roztrháme. Chvilku i podusíme, aby bylo maso křehké a měkké.

  4. Asi tak 10-15 minut před koncem vsypme zeleninu pokrájenou nadrobno, nebo nastrouhnou tu, která jde strouhat. Vybereme si zeleninu, kterou máme rádi a může být 1-více druhů, to záleží na každém.

  5. Ve vodě rozmícháme Solamyl,vše zalijeme, převaříme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!