Nakládaný Hermelín Vypusťte Krakena

Recepty, Sýry

Suroviny

2 Hermelíny
1 l olivového oleje
5 pálivých papriček
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 KL pepře tří barev
4 kuličky jalovce
1 PL Provensálského koření
5 stroužků česneku
2 cibule
1 kapie
tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Olej necháme zahřát na cca 100 st. C. Do něho nasypeme všechno koření. Prolisujeme 3 stroužky česneku a taktéž je přidáme do oleje. Olej se snažíme udržet na teplotě 100 st. C (+ -) po dobu cca 20 minut, aby chuť koření přešla do oleje. Necháme zchladnout na cca 30 st. C. Následně z pálivých papriček vymáčkneme nožem vnitřek a přidáme vše do oleje. Stejně tak i 10 kapek tabasca. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Připravíme vhodnou sklenici a začneme nejdřív cibulí s trochou nálevu. Vložíme napůl rozkrojený Hermelín. Na něj dáme pár plátků ze zbylého česneku, jeden bobkový list z nálevu, kousek kapie, kolečko cibule a trošku nálevu. Přiklopíme horní půlkou Hermelínu. A dál opakujeme stejný postup. Vršek posledního kousku Hermelínu by měl být taktéž zalit nálevem. Zbytky cibule a kapii střídavě vkládáme dokola sklenice.

  3. Sklenici uzavřeme a necháme vše uležet v chladničce nebo na sedmém schůdku“ několik dní. Doporučuji alespoň 10 dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!