Nakládaný Hermelín Vypusťte Krakena
Recepty, SýrySuroviny
- 2 Hermelíny
- 1 l olivového oleje
- 5 pálivých papriček
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 1 KL pepře tří barev
- 4 kuličky jalovce
- 1 PL Provensálského koření
- 5 stroužků česneku
- 2 cibule
- 1 kapie
- tabasco
Postup Nakládaný Hermelín Vypusťte Krakena
Postup přípravy receptu
-
Olej necháme zahřát na cca 100 st. C. Do něho nasypeme všechno koření. Prolisujeme 3 stroužky česneku a taktéž je přidáme do oleje. Olej se snažíme udržet na teplotě 100 st. C (+ -) po dobu cca 20 minut, aby chuť koření přešla do oleje. Necháme zchladnout na cca 30 st. C. Následně z pálivých papriček vymáčkneme nožem vnitřek a přidáme vše do oleje. Stejně tak i 10 kapek tabasca. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Připravíme vhodnou sklenici a začneme nejdřív cibulí s trochou nálevu. Vložíme napůl rozkrojený Hermelín. Na něj dáme pár plátků ze zbylého česneku, jeden bobkový list z nálevu, kousek kapie, kolečko cibule a trošku nálevu. Přiklopíme horní půlkou Hermelínu. A dál opakujeme stejný postup. Vršek posledního kousku Hermelínu by měl být taktéž zalit nálevem. Zbytky cibule a kapii střídavě vkládáme dokola sklenice.
Sklenici uzavřeme a necháme vše uležet v chladničce nebo na sedmém schůdku“ několik dní. Doporučuji alespoň 10 dnů.