Mrkvovo-kaštanový nákyp bez lepku, mléka a vajec (z mikrovlnné trouby)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 menší mrkev
- 3 lžíce kaštanové mouky (Adveni Medical)
- 1 lžíce tapiokového škrobu (Adveni Medical)
- 1 lžička třtinového cukru nebo stevie
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- kapka oleje
- voda podle potřeby (záleží na šťavnatosti mrkve)
Postup Mrkvovo-kaštanový nákyp bez lepku, mléka a vajec (z mikrovlnné trouby)
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a nastrouháme. Ve skleněné nebo keramické misce promícháme kaštanovou mouku, tapioku, cukr, prášek do pečiva a semínka.
Přidáme nastrouhanou mrkev, olej a podle potřeby přidáváme vodu tak, abychom získali mrkev obalenou řidším těstíčkem (mrkve je hodně, víc než těstíčka).
Očistíme okraje misky a dáme péct do mikrovlnné trouby na 750-800 W na 3,5 minuty. Poté necháme minutu dojít a opatrně vyklepneme z misky. Ozdobíme semínky a ještě teplé podáváme.