Mořský vlk s podzimní zeleninou a krevetou
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet mořského vlka (čerstvé, nikoliv mražené maso)
- 2 krevety
- brokolice
- chilli paprička
- citron
- máslo
- česnek
- sůl
- pepř
Postup Mořský vlk s podzimní zeleninou a krevetou
Postup přípravy receptu
-
Filet omyjeme, osušíme. Na pánvi rozehřejme oříšek másla s kapkou olivového oleje. Rybu smažíme kůží dolů. Osmažíme do zlatova, sundáme z pánve a dáme do pekáčku, vyloženého pečícím papírem. Osolíme, opepříme a dáme na cca 10-15 minut do trouby na 180°C dopéct.
Mezitím na pánvi orestujeme růžičky brokolice, které jsme předtím spařili v horké vodě a pak přendali do ledové vody. Zůstane jim tak krásná zelená barva. Brokolici restujeme zhruba 10 minut, 5 minut před koncem přidáme česnek na plátky, chilli papričku a očištěné krevety. Vše osolíme, opepříme a přidáme opět kousíček másla. Servírujeme dle fantazie.