Moravskochodský frgál

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg hladké mouky
2 lžíce hnědého cukru
1,5 dl mléka
1/2 kostky droždí
1 vejce
1 dl oleje
200 ml zakysané smetany
1 vejce
3 vrchovaté lžíce maizeny
1 lžíce jablečného rosolu (viz pozn.)
malá sklenice sterilovaných půlených švestek
1/2 skleničky jablečných povidel
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujete kynuté těsto (takovéto nebo podle vašeho zvyku, já ho dělám bez vážení, odhadem), vykynuté rozválíte nebo roztáhnete do kulatého tvaru na dva plechy s pečícím papírem.

  2. Zakysanou smetanu v misce prošleháte s vajíčkem, maizenou a jablečným rosolem, zhruba polovinu lžící rozetřete na připravené těsto, pokladete pokud možno pravidelně švestkami, povidly, na švestky navršíte zbytek zakysané smetany a posypete instantní čokoládou nebo kakaem.

  3. V předehřáté troubě na 170°C pečete asi 25 minut, až okraje zezlátnou a smetana bude pevná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!