Moje bramborové knedlíky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kg brambor
sůl
2 vejce
700 g hrubé mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve šlupce, oloupeme a nastrouháme na jemno na vál. Osolíme a do důlku uprostřed rozklepneme vejce, posypeme hrubou moukou (přidáváme podle tuhosti, já většinou spotřebuji celou mouku) a ručně vypracujeme těsto. Pořádně ho propracujeme, aby v něm nebyly hrudky.

  2. Těsto rozdělíme na 6-7 částí a z každé vyválíme váleček. Mezitím dáme vařit vodu a pak plotýnku stáhneme na úroveň 4 a dáme vařit knedlíky asi 20 minut. Voda nesmí vařit, jinak by se knedlíky mohly rozvařit. Kápneme trochu oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!