Mlsňáci
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 ks jakéhokoliv masa dle chuti a možností (vepřové, kuřecí, krůtí)
- marináda:
- 2 celá vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička tekutého polévkového koření Klasik (maggi)
- 1 lžička worchestru
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce solamylu
Postup Mlsňáci
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet a naklepat. Z ingrediencí umíchat dohladka marinádu (chvilku šlehačem).
Ve vzniklé marinádě obaluji maso (čím víc marinády na mase zůstane tím líp), naskládat do uzavíratelné misky a do 2. i 3. dne dát uležet do studena (lednice).
Maso i s marinádou, která na něm zůstala, opékám na rozpáleném (!) opékacím kameni. Přílohy: chléb, hranolky, brambory na jakýkoli způsob dle chuti.