Mleté maso v omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 lžíce strouhanky
- 100 ml mléka
- 1 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- olej
- 250 g mrkve
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 ČL mleté skořice
- 1 PL krupicového cukru
- petrželová nať
Postup Mleté maso v omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové a hovězí mleté maso dáme do mísy. Strouhanku namočíme ve vlažném mléce a necháme odstát. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Polovinu cibule, vejce a namočenou strouhanku přidáme k masu, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Vlhkýma rukama tvarujeme ze směsi kuličky a ve větším množství rozehřátého oleje je osmažíme. Kuličky pak vyjmeme a položíme na talíř, vyložený papírovými ubrousky.
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme druhou polovinu nakrájené cibule a lehce ji zpěníme. Přidáme očištěnou mrkev, kterou jsme nakrájeli na kostičky a rajčatový protlak, osolíme, opepříme, ochutíme mletou skořicí, cukrem a za občasného míchání dusíme doměkka. Jelikož bude omáčka hustá dost, tak ji můžeme naředit vodou. Vody dáme jen tolik, aby vznikla omáčka, ne zase aby to byla polévka.
Do omáčky pak vložíme usmažené kuličky, zamícháme a posypeme nakrájenou petrželkou.