Mletá polévka s rýží
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cibul
- 1 větší mrkev
- mražený hrášek
- kus pórku
- pár růžiček brokolice
- 200 g mletého míchaného masa
- 1 měkký smetanový sýr
- libeček
- instantní jíška
- Podravka (nebo Vegeta)
- 2 hrsti rýže
- olej
- pepř
- sůl
Postup Mletá polévka s rýží
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, když je růžová tak přidáme rozdrobené mleté maso které osmažíme a zalijeme vodou tolik, kolik budeme chtít polévky.
Přidáme rýži, pepř, sýr, pokrájenou brokolici, na kolečka nakrájený pórek (bílou část), Podravku a vaříme tak dlouho, dokud nebude rýže uvařená.
Potom polévku dosolíme a když dáme větší množství Podravky není třeba solit, ona je slaná dost, zahustíme jíškou (kdo nemá rád polévky hustější nemusí jíšku dávat).
Na talíři ozdobíme libečkem a na jemno pokrájenou zelenou částí pórku.