Mletá polévka s rýží

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibul
1 větší mrkev
mražený hrášek
kus pórku
pár růžiček brokolice
200 g mletého míchaného masa
1 měkký smetanový sýr
libeček
instantní jíška
Podravka (nebo Vegeta)
2 hrsti rýže
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, když je růžová tak přidáme rozdrobené mleté maso které osmažíme a zalijeme vodou tolik, kolik budeme chtít polévky.

  2. Přidáme rýži, pepř, sýr, pokrájenou brokolici, na kolečka nakrájený pórek (bílou část), Podravku a vaříme tak dlouho, dokud nebude rýže uvařená.

  3. Potom polévku dosolíme a když dáme větší množství Podravky není třeba solit, ona je slaná dost, zahustíme jíškou (kdo nemá rád polévky hustější nemusí jíšku dávat).

  4. Na talíři ozdobíme libečkem a na jemno pokrájenou zelenou částí pórku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!