Voňavé pečené kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 vepřových kotlet
- 6 lžiček Pesto Genovese (česnek, olivový olej, bazalka, piniové ořechy)
- 1 palice česneku
- 6 malých bobkových listů
- 6 lístků bazalky
- 1/2 skleničky ořechů (vlašské, piniové, pistácie)
- 2 lžičky nakládaných kaparů
- 1/2 skleničky nakládaných cibulek
- olivový olej
- sůl
Postup Voňavé pečené kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety nařízneme po okrajích, lehce naklepeme a z obou stran osolíme. Do pekáčku s trochou olivového oleje přendáme kotlety. Každou potřeme lžičkou pesta, na pesto položíme bobkový list, pravidelně posypeme kapary, cibulkami, kousky ořechů a natrhanými lístky bazalky. Z palice česneku odstraníme volné slupky, přepůlíme vodorovně. Česnek jsem měla trochu otevřenější, takže pohromadě držela jen část od kořínků, tu posadíme na maso, z druhé půlky vyloupeme zbytky stroužků ze slupky a také rozložíme na maso. Vše polijeme olivovým olejem a necháme 1 hod odležet. Před vložením do trouby podlijeme troškou vody.
Poté pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200°C cca 40 min, poté odkryjeme a pečeme dalších 20 min.