Voňavé pečené kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 vepřových kotlet
6 lžiček Pesto Genovese (česnek, olivový olej, bazalka, piniové ořechy)
1 palice česneku
6 malých bobkových listů
6 lístků bazalky
1/2 skleničky ořechů (vlašské, piniové, pistácie)
2 lžičky nakládaných kaparů
1/2 skleničky nakládaných cibulek
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme po okrajích, lehce naklepeme a z obou stran osolíme. Do pekáčku s trochou olivového oleje přendáme kotlety. Každou potřeme lžičkou pesta, na pesto položíme bobkový list, pravidelně posypeme kapary, cibulkami, kousky ořechů a natrhanými lístky bazalky. Z palice česneku odstraníme volné slupky, přepůlíme vodorovně. Česnek jsem měla trochu otevřenější, takže pohromadě držela jen část od kořínků, tu posadíme na maso, z druhé půlky vyloupeme zbytky stroužků ze slupky a také rozložíme na maso. Vše polijeme olivovým olejem a necháme 1 hod odležet. Před vložením do trouby podlijeme troškou vody.

  2. Poté pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200°C cca 40 min, poté odkryjeme a pečeme dalších 20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!