Mirabelková roláda s kakaovo - karamelovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
4 vejce
100 g třtinového cukru
220 g polohrubé mouky
20 g instantní Nescafé
1 polévková lžíce oleje
1 vanilkový cukr
špetka soli
Na náplň:
120 g másla
70 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 kakaového pudingu a 1/2 karamelového pudingu + mléko podle návodu
200 g mirabelek do rolády a na ozdobu
rum nebo rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem a špetkou soli ušleháme na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a vanilkový cukr. Zlehka přidáváme mouku, sypkou kávu Nescafé, přikápneme trochu oleje a zamícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů na 8 – 10 minut jen dorůžova.

  2. Po upečení korpus svineme i s pečícím papírem a necháme vychladnout. Když je roláda vlažná, odstraníme pečící papír.

  3. Změklé máslo vyšleháme s uvařeným a vychladlým mixem z obou pudingů, rumem a cukry na hladký krém.

  4. Jednu třetinu krému si dáme stranou na ozdobu. Vlažný korpus rozvineme a potřeme většinou tmavého krému a poklademe kousky omytých a nakrájených mirabelek.

  5. Roládu zavineme a dáme do chladničky ztuhnout.

  6. Povrch rolády potřeme zbylou třetinou krému, který jsme si dali stranou a dozdobíme mirabelkami, můžeme posypat i kokosem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!