Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- Vyvar:
- 1/2 kg hoveziho masa (ja pouzila klizku)
- 1 cibule
- 1 vetsi mrkev
- 1 jarni cibulka
- kousek rapikateho celeru i s listy
- hrst hladkoliste petrzelky
- 3 strouzky cesneku
- 5 kulicek pepre
- 3 kulicky noveho koreni
- sul
- Omacka:
- 2 lzice hladke mouky
- 1 l hoveziho vyvaru
- 400 ml bileho jogurtu (pouzila jsem kyselejsi 7%)
- 100 ml smetany
- 1 vrchovata lzice tmaveho trtinoveho cukru
- olivovy olej
- kousek masla
- svazek cerstveho kopru
- sul
Postup Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Omytou a ocistenou zeleninu dame spolu s masem a korenim do hrnce, zalijeme studenou vodou (mirne nad uroven masa a zeleniny), privedeme k varu, ztlumime na minimum a nechame cca 4 hodiny tahnout.
Pote scedime, maso nechame prikryte vychladnout.
Z olivoveho oleje, kousku masla a hladke mouky utvorime svetlou jisku. Zalijeme hovezim vyvarem a nechame 20 minut povarit.
Mezitim si v kastrulku zvolna zahrejeme jogurt se smetanou a prilijeme ho k jiskovemu zakladu. Pokud se nam zda omacka prilis ridka, zahustime moukou, kterou jsme rozmichali v trosce vyvaru. Po zahusteni nechame 20 minut provarit.
Nakonec vmichame drobne pokrajeny kopr, pridame trtinovy cukr a dle potreby sul. Jelikoz jsem pouzila kyselejsi jogurt, nebylo potreba dochucovat octem. Podavame s platky hoveziho masa, bramborem ci knedlikem.