Koprová omáčka s jogurtem a hovězím masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

Vyvar:
1/2 kg hoveziho masa (ja pouzila klizku)
1 cibule
1 vetsi mrkev
1 jarni cibulka
kousek rapikateho celeru i s listy
hrst hladkoliste petrzelky
3 strouzky cesneku
5 kulicek pepre
3 kulicky noveho koreni
sul
Omacka:
2 lzice hladke mouky
1 l hoveziho vyvaru
400 ml bileho jogurtu (pouzila jsem kyselejsi 7%)
100 ml smetany
1 vrchovata lzice tmaveho trtinoveho cukru
olivovy olej
kousek masla
svazek cerstveho kopru
sul

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a ocistenou zeleninu dame spolu s masem a korenim do hrnce, zalijeme studenou vodou (mirne nad uroven masa a zeleniny), privedeme k varu, ztlumime na minimum a nechame cca 4 hodiny tahnout.

  2. Pote scedime, maso nechame prikryte vychladnout.

  3. Z olivoveho oleje, kousku masla a hladke mouky utvorime svetlou jisku. Zalijeme hovezim vyvarem a nechame 20 minut povarit.

  4. Mezitim si v kastrulku zvolna zahrejeme jogurt se smetanou a prilijeme ho k jiskovemu zakladu. Pokud se nam zda omacka prilis ridka, zahustime moukou, kterou jsme rozmichali v trosce vyvaru. Po zahusteni nechame 20 minut provarit.

  5. Nakonec vmichame drobne pokrajeny kopr, pridame trtinovy cukr a dle potreby sul. Jelikoz jsem pouzila kyselejsi jogurt, nebylo potreba dochucovat octem. Podavame s platky hoveziho masa, bramborem ci knedlikem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!