Brambory (gnocchi) zapečené s balkánským přelivem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Nebudu zde uvádět přesné množství surovin, záleží na velikosti zapékacích misek, popř. počtu konzumentů.
brambory (gnocchi)
vepřová panenka nebo kuřecí prsa
zelené fazolky
smetana na vaření
balkánský sýr
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme.

  2. Fazolky pokrájíme na menší kousky, taktéž je dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme.

  3. Maso nakrájíme na kusy velikosti soust, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

  4. Brambory, maso a fazolky vložíme do zapékacích misek nebo pekáčku. Do výpeku nalijeme smetanu, zahřejeme, přidáme posekaný rozmarýn a rozmačkaný balkánský sýr, necháme zcela rozpustit, ochutnáme a pokud potřebuje omáčka dosolit, osolíme, a opepříme.

  5. Omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách a dáme zapéct do rozpálené trouby na 220°C.

  6. Místo brambor můžeme použít také gnocchi, je ale potřeba více omáčky, neboť pojmou hodně tekutiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!