Brambory (gnocchi) zapečené s balkánským přelivem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Nebudu zde uvádět přesné množství surovin, záleží na velikosti zapékacích misek, popř. počtu konzumentů.
- brambory (gnocchi)
- vepřová panenka nebo kuřecí prsa
- zelené fazolky
- smetana na vaření
- balkánský sýr
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- pepř
- olej
Postup Brambory (gnocchi) zapečené s balkánským přelivem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme.
Fazolky pokrájíme na menší kousky, taktéž je dáme vařit do osolené vody na cca 5 minut. Slijeme.
Maso nakrájíme na kusy velikosti soust, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Brambory, maso a fazolky vložíme do zapékacích misek nebo pekáčku. Do výpeku nalijeme smetanu, zahřejeme, přidáme posekaný rozmarýn a rozmačkaný balkánský sýr, necháme zcela rozpustit, ochutnáme a pokud potřebuje omáčka dosolit, osolíme, a opepříme.
Omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách a dáme zapéct do rozpálené trouby na 220°C.
Místo brambor můžeme použít také gnocchi, je ale potřeba více omáčky, neboť pojmou hodně tekutiny.