Mexické chilli con carne
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 velká cibule
- Olej
- 2 čerstvé červené papriky
- 2 stoužky česneku
- 450 g sterilovaných červených fazolí
- 400 g konzervovaných rajčat
- sůl
- pepř
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíci chilli koření
- 1 lžíci sladké papriky
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- 300 ml vody
- Kostka bujónu
Postup Mexické chilli con carne
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si cibuli na větší kostky, aby byla v jídle cítit. To samé s paprikou - rozpůlíme, zbavíme jadřince, opláchneme a krájíme na zhruba centimetrové kostky. Nakonec si oloupeme česnek.
Na pánev kápneme trochu oleje a necháme na něm zesklovatět cibulku. K cibuli prolisujeme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín a majoránku. Necháme vše alespoň 5 minut dohromady restovat, aby se všechny vůně promísily.
Ke směsi přidáme maso a vařečkou ho nakrájíme na co nejměnší kousky. Poté co se nám maso zatáhne, přilijeme do pánve kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml vlažné vody a konzervovaná rajčata s rajčatovým protlakem. Vše pořádně promícháme a necháme pod pokličkou 20 minut vařit. Po 20ti minutách přidáme do pánve fazole zbavené šťávy, stáhneme plamen na co nejméně a vše ještě jednou necháme 10 minut povařit.
Pak odklopíme pokličku, vypneme plamen a omáčku necháme 10 minut odležet. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo jako já, placky chapati:)