Meruňková roládka s pudingem

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g moučkového cukru
150 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
4 vejce
1 vanilkový cukr
Na krém:
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
3 PL cukru
120 g másla
1 větší meruňkový kompot (460 - 480 g)
kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky, mouku s kypřicím práškem.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu asi 20 minut.

  3. Upečený piškot vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme pečicí papír a sundáme ho. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.

  4. Puding uvaříme s cukrem a mlékem na hustý krém, který necháme vychladnout. Máslo si vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Do takto utřené máslové pěny postupně dáváme pudingový krém a vše dobře vyšleháme.

  5. Vychladlý piškotový plát opatrně rozvineme. Potřeme jen vanilkovým krémem, poklademe pokrájenými okapanými meruňkami / broskvemi a zase ho stočíme do rolády.

  6. Krém potřeme i na povrchu rolády. Poklademe také meruňkami a posypeme kokosem, (můžeme i polít čoko-polevou).

  7. Aby nám roláda při krájení nepraskala, krájíme ji nahřátým nožem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!