Medové perníčky princezny Lady
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 250 g mletého cukru
- 3 vejce
- 100 g medu
- 250 g Hery
- 1 lžička prášku do perníku
- 650 g hladké mouky
- 1 lžička sody jedlé
- Potření těsta:
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
- Poleva:
- 1 bílek
- 150-200 g mletého cukru
- 1 lžička citronové šťávy
Postup Medové perníčky princezny Lady
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mletý cukr, celá vejce a dobře rozmícháme. Přidáme tekutý med, rozpuštěnou Heru a koření. Vše důkladně promícháme a přidáme mouku se sodou a zpracujeme těsto (přibližně do hustoty bramborákového těsta).
Vložíme do mikrotenového sáčku a při pokojové teplotě necháme 4 dny uležet. Potom těsto rozválíme na pláty 3-5 mm a vykrajujeme různé tvary.
Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 225°C cca 7 minut (hlídat!, každá trouba peče jinak).
Ještě teplé perníčky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, aby potom zdobení drželo. Zdobíme polevou, kterou utřeme do hladka.