Medová roláda s ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky (200 ml) hladké mouky
4 PL zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
100 g másla
1/3 hrnku cukru moučky
1 vejce
špetka soli
lžička sody bikarbony
1 vejce na potření těsta
Náplň:
cca 3 lžíce rozehřátého medu
1 hrnek vlašských ořechů umletých najemno
1/3 hrnku cukru moučky
1/2 lžičky mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Připravte pevné tvárné těsto smícháním všech surovin (kromě vajíčka na potření) a rozválejte ho na pečícím papíře na obdélník cca 35x30 cm (zhruba do centimetru silně). Těsto můžete trošku podsypat moukou, aby se nelepilo.

  2. Potom natřete medem (krom horních asi 4-5 cm) a posypte mletými ořechy, které jste smíchali s cukrem a skořicí. Asi 2-3 lžíce si nechte na posypání hotové rolády. Od širší strany pomocí papíru zarolujte (zamačkávejte okraje, aby se ořechy nesypaly ven) a na pečícím papíru roládu, která je spojem dole, přemístěte na plech.

  3. Důkladně potřete rozšlehaným vejcem a posypte zbytkem ořechů z náplně. Pečte v troubě vyhřáté na cca 170 st. asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!