Medová roláda s ořechy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky (200 ml) hladké mouky
- 4 PL zakysané smetany
- šťáva z půlky citronu
- 100 g másla
- 1/3 hrnku cukru moučky
- 1 vejce
- špetka soli
- lžička sody bikarbony
- 1 vejce na potření těsta
- Náplň:
- cca 3 lžíce rozehřátého medu
- 1 hrnek vlašských ořechů umletých najemno
- 1/3 hrnku cukru moučky
- 1/2 lžičky mleté skořice
Postup Medová roláda s ořechy
Postup přípravy receptu
-
Připravte pevné tvárné těsto smícháním všech surovin (kromě vajíčka na potření) a rozválejte ho na pečícím papíře na obdélník cca 35x30 cm (zhruba do centimetru silně). Těsto můžete trošku podsypat moukou, aby se nelepilo.
Potom natřete medem (krom horních asi 4-5 cm) a posypte mletými ořechy, které jste smíchali s cukrem a skořicí. Asi 2-3 lžíce si nechte na posypání hotové rolády. Od širší strany pomocí papíru zarolujte (zamačkávejte okraje, aby se ořechy nesypaly ven) a na pečícím papíru roládu, která je spojem dole, přemístěte na plech.
Důkladně potřete rozšlehaným vejcem a posypte zbytkem ořechů z náplně. Pečte v troubě vyhřáté na cca 170 st. asi 25 minut.