Medajlonky z vepřové panenky se žampiony a smetanovými bramborami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Maso:
- 500 g vepřové panenky
- sůl
- drcený pepř
- olej
- Brambory:
- 8 středně velkých brambor
- 2x smetana ke šlehání 31%
- 100 g nivy
- 3 stroužky česneku
- drcený pepř
- Žampiony:
- 250 g žampionů
- kousek másla
- pórek
- smetana na vaření 12%
- sůl
- drcený pepř
Postup Medajlonky z vepřové panenky se žampiony a smetanovými bramborami
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, jemně naklepeme prsty. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odpočívat.
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naskládáme do zapékací formy. Každou vrstvu brambor jemně osolíme. V misce smícháme smetanu, nastrouhanou nivu, prolisovaný česnek, jemně opepříme. Touto směsí zalijeme brambory a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupnů cca 30 minut.
Žampiony nakrájíme na větší kousky,lehce je osmahneme na kousku másla. Nakrájíme kousek zelené části pórku a přidáme k žampionům. Zalijeme smetanou, ale jen trochu, aby se nám žampiony nepřipalovaly. Jemně osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme panenku z obou stran. Stačí opravdu jen 2-3 minuty z každé strany. Maso vyndáme na talíř, přiklopíme, necháme chvilku odpočinout a servírujeme.