Maso s medvědím pestem a zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového krkovičky
sůl
pepř
1 polévková lžíce hořčice
hladká mouka
1 cibule
1 červená paprika
1 rajče
1 mrkev
1 polévková lžíce pesta z medvědího česneku
2-3 dl vepřového vývaru
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.

  2. V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby rozehřejeme sádlo, nakrájenou zeleninu na něm restujeme dozlatova. Maso posypeme hladkou moukou, promícháme a v pánvi ze zeleninou zprudka restujeme.

  3. Dáme do pekáče a vložíme do rozehřáté trouby, během pečení průběžně podléváme vývarem a nakonec vmícháme medvědí pesto. Dochutíme dle své chuti pepřem nebo solí.

  4. Pečeme při teplotě cca 180-200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!