Máslové kuřecí s kukuřicí, hráškem a olivami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 kuřecí prsa
- 1/2 červené cibule
- 1 jarní cibulka s natí
- 1 konzerva sterilované kukuřice
- 1/2 konzervy sterilovaného hrášku
- 1/2 sklenice zelených oliv v nálevu
- 2 dl silného kuřecího vývaru
- kousek kapie
- sůl
- máslo
- čerstvě mletý pepř čtyř barev
- pažitka
Postup Máslové kuřecí s kukuřicí, hráškem a olivami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kostičky.
Do pánve si dáme rozpustit lžíci másla a zprudka opečeme osolené a opepřené kuřecí maso.
Po opečení vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
Na klínky nakrájenou ½ červené cibule necháme ve výpeku z kuřecího masa zesklovatět, a následně přidáme kukuřici, hrášek a podlijeme lehce kuřecím vývarem. Necháme z větší části vyvařit a přidáme na plátky nakrájené zelené olivy a na kostičky kapie. Nijak nezahušťujeme, jen přidáme ještě oříšek másla a najemno nasekanou čerstvou pažitku. Již nevaříme.
Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s opečeným bramborem.