Marlenka (Medovník)

Recepty, Moučníky

Suroviny

pláty:
4 vejce celá
200 g cukru krupice
2 lžíce medu
1 lžička sody
300 g hladké mouky
krém:
2 šlehačky + 2 lžíce moučkového cukru (rozšlehat a přidat)
2 zakysané smetany nebo 500 g tvaroh
trouba: 250°c

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni ušleháme 4 celá vejce, 200g cukru + 2 lžíce medu (šleháme do zhoustnutí). Zašleháme 1 lžičku sody a 300g hladké mouky. Rozdělíme těsto na 3 díly. Pečeme na pečicím papíře. Každý plát na nový papír. Hmota se dobře roztírá dlouhým nožem. Péct v rozehřáté troubě dozlatova (cca 5 minut), z teplé až vlažné placky sundáme papír. Placky položíme na sebe a seřízneme okraje (do čtverce). Odřezky rozmixujeme na drobenku. Placky plníme krémem, natřeme i vrchní placku a posypeme drobenkou (i z boku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!