Marlenka (Medovník)
Recepty, MoučníkySuroviny
- pláty:
- 4 vejce celá
- 200 g cukru krupice
- 2 lžíce medu
- 1 lžička sody
- 300 g hladké mouky
- krém:
- 2 šlehačky + 2 lžíce moučkového cukru (rozšlehat a přidat)
- 2 zakysané smetany nebo 500 g tvaroh
- trouba: 250°c
Postup Marlenka (Medovník)
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni ušleháme 4 celá vejce, 200g cukru + 2 lžíce medu (šleháme do zhoustnutí). Zašleháme 1 lžičku sody a 300g hladké mouky. Rozdělíme těsto na 3 díly. Pečeme na pečicím papíře. Každý plát na nový papír. Hmota se dobře roztírá dlouhým nožem. Péct v rozehřáté troubě dozlatova (cca 5 minut), z teplé až vlažné placky sundáme papír. Placky položíme na sebe a seřízneme okraje (do čtverce). Odřezky rozmixujeme na drobenku. Placky plníme krémem, natřeme i vrchní placku a posypeme drobenkou (i z boku).