Marinovaná kuřecí prsa s brusinkovým přelivem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Maso:
- 2 kuřecí prsa
- brusinková marináda viz fotografie
- olej
Přeliv:
- hrst sušených brusinek
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 100 ml smetany
- 1 lžíce zakysané smetany
- sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa prořízneme na 2 plátky a naložíme do hotové merinády.

  2. Necháme odležet (já jsem nechala celý den, ale není třeba).

  3. Maso opečeme na troše oleje a odložíme do tepla odpočinout (stačí lehce ohřátá trouba).

  4. V kastrůlku dáme svařit brusinky se smetanou, jakmile přijde k varu, ztlumíme, přidáme zakysanku a hořčici, případně zředíme ještě trochou smetany. Podle chuti osolíme. Podáváme s vařeným bramborem a zakysankou smíchanou s brusinkovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!