Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 140 g mandlí (oříšků, ořechů)
- 280 g mletého cukru
- 3 bílky (90 g)
- citronová kůra
- 100 g piškotových drobečků (strouhané piškoty nebo rohlíky)
- ***
- mleté mandle (oříšky, ořechy) na obalení
- ***
- 30 g cukru povařeného v lžíci vody, na potření
Postup Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Postup přípravy receptu
-
Rozemleté mandle (nemusí být loupané) umícháme (v robotu) s bílky, cukrem a kůrou.
Pak vmícháme (ručně) drobečky.
Z těsta lžičkou vykrajujeme kousky které obalujeme v mandlích - vytvoříme válečky, které na plechu (povoskovaný, nebo papír na pečení) upravíme do tvaru rohlíčků.
V mírné troubě pečeme do růžova.
Ještě horké potřeme cukrovým rozvarem aby se leskly.
Poznámka: Obalovat bílkové těsto není tak složité, jak by se mohlo zdát;podle velikosti bílků je možno těsto zahustit strouhanými mandlemi a drobečky. Je na každém, zda použije jeden druh jádroviny nebo je bude kombinovat. Pokud do těsta použijete oříšky, tak raději loupané (tedy pražené). Pečivo je vhodné nechat pár dní odležet - změknout. Uvedená dávka je asi na 1 a 1/2 plechu. Zdroj: upraveno podle M.J. Sandtnerové