Mandlové krokety

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g hladké mouky
300 ml vody
10 g sádla
špetka soli
500 g uvařených brambor ve slupce
4 vejce
100 g plátkových mandlí
mouka
vejce
strouhanka na trojobal
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, sádla a poloh.mouky připravíme odpalované těsto. Do hrnce dáme vodu, špetku soli a sádlo a přivedeme za stálého míchání k varu.

  2. Až začne voda vařit, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu a mícháme aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce.

  3. Po vychladnutí těsta přidáme loupané a nahrubo nastrouhané brambory, vejce, sůl a plátky mandlí a vymícháme těsto. Do strouhanky na trojobal přidáme část mandlí. Z těsta vytvarujeme válečky (krokety), které obalíme v trojobalu a pomalu smažíme v rozpaleném tuku do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!