Mandlové krokety
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 300 ml vody
- 10 g sádla
- špetka soli
- 500 g uvařených brambor ve slupce
- 4 vejce
- 100 g plátkových mandlí
- mouka
- vejce
- strouhanka na trojobal
- olej
Postup Mandlové krokety
Postup přípravy receptu
-
Z vody, sádla a poloh.mouky připravíme odpalované těsto. Do hrnce dáme vodu, špetku soli a sádlo a přivedeme za stálého míchání k varu.
Až začne voda vařit, vsypeme mouku, ihned snížíme teplotu a mícháme aby se nevytvořily hrudky. Těsto je hotové, když je hladké a nelepí se na stěny hrnce.
Po vychladnutí těsta přidáme loupané a nahrubo nastrouhané brambory, vejce, sůl a plátky mandlí a vymícháme těsto. Do strouhanky na trojobal přidáme část mandlí. Z těsta vytvarujeme válečky (krokety), které obalíme v trojobalu a pomalu smažíme v rozpaleném tuku do zlatova.