Mandlové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
30 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
15 dkg mletých neloupaných mandlí
3 žloutky
20 dkg másla
špetka soli
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky citrónové kůry
Náplň:
10 dkg mletých mandlí
10 dkg piškotových drobečků,
1 lžíce rybízové marmelády
mandlový likér, nebo rum - dle chuti
Vše spojíme a uděláme hmotu o konzistenci povidel.

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které po upečení budeme slepovat k sobě.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.

  3. Upečené a vychladlé tvary slepujeme náplní. A poté zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!