Malínské plněné tolary s křenem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Tolary:
800 g vepřového mletého masa
1 velkou cibuli
150 g veky nebo rohlíků
1 vejce
3 stroužky česneku
100 g slaniny
postrouhaný křen
sůl
pepř
černé pivo
Na trojobal:
mouka
rozšlehaná 2 vejce
velká lžíce dijónské hořčice
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpečené nakrájené slanince orestujeme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme do masa společně s vekou, nebo rohlíky namočenými v pivu, přidáme 2 lžíce křenu, česnek utřený se solí,1 vejce a pivo, pokud zůstalo z namočených rohlíků. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme.

  2. Ze směsi vytvoříme placičky a mezi ně zatlačíme 1 lžíci křenu. Pokud se směs lepí na ruce, pomůžeme si strouhankou. Placičky spojíme a obalíme v mouce, vejcích s hořčicí a strouhance.

  3. Pomalu smažíme, aby se tolary propekly.

  4. Příloha: Malínské tolary mají rády jako přílohu kromě bramborové kaše dobré vařené zelíčko, ale nepohrdnou ani právě uvařeným jablečným kompotem.

  5. Křenem nešetřete, jinak by chuťově nevynikl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!