Maková bábovka s hruškami a sušenými brusinkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g hrušek (nebo kompot)
- 4 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g moučkového cukru
- 150 ml mléka
- 150 ml oleje
- 50 g celého máku
- 300 g polohrubé mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 50 g sušených brusinek
Postup Maková bábovka s hruškami a sušenými brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, slehka vmícháme mouku smíchou s práškem do pečiva a mákem, mléko, olej, brusinky a na kostičky nakrájené hrušky.
Formu vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou, vlijeme těsto a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C, přibližně 50 minut.
Vpichem špejle zjistíme zda je upečená, musí bých suchá po vytažení s bábovky. Upečenou bábovku nechte mírně zchladnout a potom opatrně vyklopíme.
Povrch pocukrujeme.