Maková bábovka s hruškami a sušenými brusinkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hrušek (nebo kompot)
4 vejce
1 sáček vanilkového cukru
200 g moučkového cukru
150 ml mléka
150 ml oleje
50 g celého máku
300 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
50 g sušených brusinek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, slehka vmícháme mouku smíchou s práškem do pečiva a mákem, mléko, olej, brusinky a na kostičky nakrájené hrušky.

  2. Formu vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou moukou, vlijeme těsto a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C, přibližně 50 minut.

  3. Vpichem špejle zjistíme zda je upečená, musí bých suchá po vytažení s bábovky. Upečenou bábovku nechte mírně zchladnout a potom opatrně vyklopíme.

  4. Povrch pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!