Majonézové koláčky bez kynutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hl. mouky
8 kostek cukru
1 celé vejce
2 žloutky
4 lžíce majonézy
1/4 l mléka
2 dcl oleje
100 g droždí
citr. kůra
špetka soli
náplň:
povidla
cukr moučka
skořice
----
vejce na potření
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g cukru
máslo + rum na konečné mazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme drobenku a taky smícháme povidla s cukrem a skořicí. Z vlahého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku s kváskem a zbytkem surovin.

  2. Nenecháme kynout a na pomoučený vál odkrajujeme kousky těsta. Každý kousek zploštíme, naplníme náplní a uzavřeme. Klademe na plech s pečícím papírem.

  3. Uprostřed koláčku uděláme důlek, potřeme vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190-200 st cca 15 minut do růžova. Ještě horké potíráme rozpuštěným másle s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!