Majonézové koláčky bez kynutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g hl. mouky
- 8 kostek cukru
- 1 celé vejce
- 2 žloutky
- 4 lžíce majonézy
- 1/4 l mléka
- 2 dcl oleje
- 100 g droždí
- citr. kůra
- špetka soli
- náplň:
- povidla
- cukr moučka
- skořice
- ----
- vejce na potření
- Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 80 g cukru
- máslo + rum na konečné mazání
Postup Majonézové koláčky bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme drobenku a taky smícháme povidla s cukrem a skořicí. Z vlahého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku s kváskem a zbytkem surovin.
Nenecháme kynout a na pomoučený vál odkrajujeme kousky těsta. Každý kousek zploštíme, naplníme náplní a uzavřeme. Klademe na plech s pečícím papírem.
Uprostřed koláčku uděláme důlek, potřeme vejcem a dáme drobenku. Pečeme na 190-200 st cca 15 minut do růžova. Ještě horké potíráme rozpuštěným másle s rumem.