Luxusní hemenex
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 3 vejce na pánev
- 1 menší cibule
- trochu sádla či oleje na pánev
- šunka - 3-6 plátků (nebo dle možnosti anglickou slaninu a pod)
- sýr tvrdý struhaný nebo plátkový či Hermelín
- koření dle obliby:
- mletá sladká paprika
- grilovací koření nebo zelené, polévkové bylinky
- sůl
- dle chuti kečup
- tatarka či hořčice
- Zelené na ozdobu:
- pažitka
- petržel nebo zelená nať cibulky
- Zelenina:
- rajčata
- čerstvá paprika
Postup Luxusní hemenex
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě chvilku necháme osmahnout.
Pak vyklepneme 3 vejce (kdo má rád, propíchne), osolíme, okořeníme, chvíli necháme osmahnout. Odstavíme a necháme dojít.
Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Na talíři dochutíme, čím libo.