Hovězí líčka na slanině a bylinkách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězích líček
- 150 g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- chilli paprička
- bazalka
- tymián
- rozmarýn (měla jsem sušené, dala jsem od každého 1/2 lžičky)
- 10 malých rajčat
- 1 lžíce pálivého kečupu
- 1 mladá cuketa
- sůl
- pepř
- hovězí vývar
- 1 lžička sladké uzené papriky
Postup Hovězí líčka na slanině a bylinkách
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu pomalu vyškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Dále přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku, bylinky a pomalu opékáme. Přidáme přepůlená rajčátka a dusíme asi 5 minut.
Na hotový základ vložíme na kostky nakrájené maso. Zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme sušený česnek, sůl, pepř, kečup a sladkou uzenou papriku. Cuketu nastrouháme nahrubo, přidáme k základu, promícháme, podlijeme vývarem. Dusíme dokud není maso měkké. Podle chuti ještě dosolíme a podáváme.
Ničím jsem nezahušťovala. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.