Hovězí líčka na slanině a bylinkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězích líček
150 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
1/2 lžičky sušeného česneku
chilli paprička
bazalka
tymián
rozmarýn (měla jsem sušené, dala jsem od každého 1/2 lžičky)
10 malých rajčat
1 lžíce pálivého kečupu
1 mladá cuketa
sůl
pepř
hovězí vývar
1 lžička sladké uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu pomalu vyškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Dále přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku, bylinky a pomalu opékáme. Přidáme přepůlená rajčátka a dusíme asi 5 minut.

  2. Na hotový základ vložíme na kostky nakrájené maso. Zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo. Přidáme sušený česnek, sůl, pepř, kečup a sladkou uzenou papriku. Cuketu nastrouháme nahrubo, přidáme k základu, promícháme, podlijeme vývarem. Dusíme dokud není maso měkké. Podle chuti ještě dosolíme a podáváme.

  3. Ničím jsem nezahušťovala. Přílohu si každý zvolí dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!