Lívance z máku, ovesných vloček a zakysané smetany
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 150-200 ml zakysané smetany
- 150-200 ml mléka
- 1 lžíce medu
- 2 vejce
- 5 lžic mletého máku
- 5 lžic ovesných vloček
- 1 lžíce ovesné mouky
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- olej na smažení
Postup Lívance z máku, ovesných vloček a zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Zakysanou smetanu vyklopíme do misky, misku naplníme mlékem a přidáme do misky společně s ostatními surovinami. Důkladně metličkou prošleháme a necháme alespoň 15 minut odpočinout.
Na lívanečníku pomalu smažíme z obou stran. Není moc sladké, proto je dobré na talíři polít javorovým sirupem nebo medem, rozpuštěném ve stejném množství másla.