Lívance z máku, ovesných vloček a zakysané smetany

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

150-200 ml zakysané smetany
150-200 ml mléka
1 lžíce medu
2 vejce
5 lžic mletého máku
5 lžic ovesných vloček
1 lžíce ovesné mouky
1 lžíce oleje
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu vyklopíme do misky, misku naplníme mlékem a přidáme do misky společně s ostatními surovinami. Důkladně metličkou prošleháme a necháme alespoň 15 minut odpočinout.

  2. Na lívanečníku pomalu smažíme z obou stran. Není moc sladké, proto je dobré na talíři polít javorovým sirupem nebo medem, rozpuštěném ve stejném množství másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!