Tuňák s tymiánovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plátky tuňáka
1 lžíce másla
1 šalotka
1 velká mrkev
sůl
pepř
několik snítek čerstvého tymiánu
1 lžíce sójové omáčky
50 ml bílého suchého vína
50 ml smetany
olej
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.

  2. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo nastrouhanou mrkev, vše orestujeme, pak podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme i lístečky tymiánu a podusíme, až je mrkev měkká. Měkkou mrkev rozmixujeme dohladka, přilijeme víno a sójovou máčku a krátce povaříme. Nakonec zjemníme smetanou.

  3. Grilovací pánev dobře rozehřejeme a porce tuňáka krátce z obou stran ogrilujeme. Podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovými kroketkami, porce ryby doplníme připravenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!