Lívance s omáčkou z lesního ovoce a se zmrzlinou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- Na lívance:
- 200 šmakouna natural
- 400 g zákysu (já použila jihočeský)
- 1 vejce
- 160 g hrubé mouky
- 12 g kypřícího prášku do pečiva
- olej na smažení
- na omáčku:
- 480 g lesního ovoce (já použila mražené)
- 50 g cukru
- vanilková zmrzlina
- nanukový dort
Postup Lívance s omáčkou z lesního ovoce a se zmrzlinou
Postup přípravy receptu
-
Šmakouna jemně nastrouháme, smícháme se zákysem, žloutkem, moukou a nakonec vmícháme sníh z jednoho bílku.
Na pánvi s olejem tvoříme lívanečky, které osmažíme z obou stran.
Ovoce prosladíme, malinko podlijeme vodou (mražené jsem prosladila, nechala rozpustit a protože pustilo vodu, už jsem nepodlévala) a asi 2 minutky od bodu varu lehce provaříme. Lívance podáváme s omáčkou (můžeme je i přelít) a se zmrzlinou.