Litá buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
3 vejce
1 hrnek oleje
vanilkový cukr
pudinkový prášek
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva (nebo 2 lžičky jedlé sody)

Postup přípravy receptu

  1. Do pěny ušleháme 1 až 2 hrnky cukru, 3 vejce, vanilkového cukr a vanilkový pudink.

  2. Pak se přidá 1 hrnek oleje a postupně přidáváme a střídáme mouku smíchanou s práškem do pečiva nebo sodou a mléko.

  3. V předehřáté troubě pečeme buchtu na 170°C dozlatova. Kontrolujeme píchnutím špejle, zda se již nelepí. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme vlastní troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!