Listový koláč v MW - CRISP
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 1 listové těsto
- 4 jablka
- 4 pomeranče
- 1 pudinkový prášek
- 1/4 l mléka
- 150 g mandlových lupínků
- 1 vanilkový cukr
- citronová šťáva
- cca 2 PL dia cukru na pečení
- hrst namočených rozinek
- hrst namočených brusinek
- 1 vejce na potření
Postup Listový koláč v MW - CRISP
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky, jablka nahrubo nastrouháme a zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Z pudinku a mléka uvaříme hustý krém, přidáme do něj 1 PL diacukru nebo 2 PL normálního cukru a vanilkový cukr – ochutnáme, přisladíme dle sebe.
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme 1.polovinu dle průměru formy nebo crisptalíře, kraje vytáhneme na okraj formy a přitiskneme. Povrch posypeme mandlovými lupínky a na ně rozetřeme krém z pudinku. Na krém dáme nastrouhaná jablka, zasypeme zbylým cukrem, pak urovnáme plátky pomerančů. Do mezer můžeme dát pár rozinek a brusinek.
2.polovinu rovněž vyválíme podle průměru formy a přeneseme na náplň,pečlivě uhladíme a stiskneme okraje do spojení. Povrch potřeme vejcem a posypeme zbytkem brusinek a rozinek a malinko zamáčkneme. Povrch těsta na několika místech propícháme vidličkou.
Vložíme do MW a zapneme program Crisp. Jakmile se odchlipuje těsto od okrajů, znamená to, že je před dokončením.
Je lepší začínat s menším časem (asi 9 minut) a postupně přidávat. Já vlnila 16 minut, pak jsem ještě zapnula na 3 minuty gril pro barvu.
Koláč je šťavnatý, vláčný a kyselkavě nasládlý, přímo probouzí chuťové buňky.