Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony

Recepty, Těstoviny

Suroviny

70 g celozrnných těstovin (linguine)
100 g kuřecích prsou
4-5 ks malých žampionů
1/2 menšího jablka
hrst rukoly
sůl
pepř
trochu mleté papriky
česnek
špetku tymiánu
3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme a naložíme maso - nasolíme a dáme do misky s trochou oleje a kořením.

  2. Očistíme žampiony a nakrájíme každý zhruba na čtyři silné plátky. Jablko omyjeme, z půlky odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenčí měsíčky.

  3. Dáme vařit těstoviny - vždy je třeba alespoň 1 litr vody na 100 g těstovin + pořádně osolíme (voda na těstoviny by měla být slaná jako moře).

  4. Restujeme: Připravíme si grilovací pánvičku a nasucho ji rozehřejeme na vysokou teplotu.

  5. Položíme na ni plátek masa a z obou stran prudce opečeme.

  6. Poté maso položíme bokem na prkýnko a do pánvičky s výpečkem dáme jablka a žampiony (pokud je pánvička moc suchá, můžeme přidat ještě pár kapek oleje, ale rozhodně by to v něm nemělo plavat).

  7. Orestujeme a podlijeme malým množstvím vody, stáhneme plamen.

  8. Steak rozkrájíme na malé kousky a přidáme k jablkům a žampionům, na závěr posypeme trochou tymiánu.

  9. Uvařené těstoviny scedíme, lehce propláchneme vlažnou vodou a dáme zpět do hrnce (už mimo sporák). Přidáme lžíci oliv. oleje a hrst lístků rukoly a dobře promícháme.

  10. Servírujeme: Těstoviny s rukolou naložíme na talíř a nahoru dáme směs masa, jablek a žampionů. Případně je možné navíc posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!