Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony
Recepty, TěstovinySuroviny
- 70 g celozrnných těstovin (linguine)
- 100 g kuřecích prsou
- 4-5 ks malých žampionů
- 1/2 menšího jablka
- hrst rukoly
- sůl
- pepř
- trochu mleté papriky
- česnek
- špetku tymiánu
- 3 lžíce olivového oleje
Postup Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme a naložíme maso - nasolíme a dáme do misky s trochou oleje a kořením.
Očistíme žampiony a nakrájíme každý zhruba na čtyři silné plátky. Jablko omyjeme, z půlky odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenčí měsíčky.
Dáme vařit těstoviny - vždy je třeba alespoň 1 litr vody na 100 g těstovin + pořádně osolíme (voda na těstoviny by měla být slaná jako moře).
Restujeme: Připravíme si grilovací pánvičku a nasucho ji rozehřejeme na vysokou teplotu.
Položíme na ni plátek masa a z obou stran prudce opečeme.
Poté maso položíme bokem na prkýnko a do pánvičky s výpečkem dáme jablka a žampiony (pokud je pánvička moc suchá, můžeme přidat ještě pár kapek oleje, ale rozhodně by to v něm nemělo plavat).
Orestujeme a podlijeme malým množstvím vody, stáhneme plamen.
Steak rozkrájíme na malé kousky a přidáme k jablkům a žampionům, na závěr posypeme trochou tymiánu.
Uvařené těstoviny scedíme, lehce propláchneme vlažnou vodou a dáme zpět do hrnce (už mimo sporák). Přidáme lžíci oliv. oleje a hrst lístků rukoly a dobře promícháme.
Servírujeme: Těstoviny s rukolou naložíme na talíř a nahoru dáme směs masa, jablek a žampionů. Případně je možné navíc posypat sýrem.