Jablečný závin bez kynutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 10 jablek
- 300 g hladké mouky
- 1/2 kostky Omegy
- špetka soli
- 25 g droždí
- 1 lžička cukru
- 150 ml mléka
- 1 vejce (na potření)
- strouhanka
- skořice
- rozinky
- vanilkový cukr
Postup Jablečný závin bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru. Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly.
Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme.
Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do zezlátnutí asi 15 minut.