Jablečný závin bez kynutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

10 jablek
300 g hladké mouky
1/2 kostky Omegy
špetka soli
25 g droždí
1 lžička cukru
150 ml mléka
1 vejce (na potření)
strouhanka
skořice
rozinky
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru. Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly.

  2. Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme.

  3. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do zezlátnutí asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!